Engelli Çocukların Temel Eğitimi ve Sosyal Uyumlarında Avrupa Yaklaşımları

Okulumuz tarafından gerçekleştirilen,  ´Engelli Çocukların Temel Eğitimi ve Sosyal Uyumlarında Avrupa Yaklaşımları´ adlı projemizin son hareketliliği de tamamlanmış ve projemiz yaygınlaştırma faaliyetlerine başlanmıştır.Bu projemiz kapsamında okulumuz öğretmenleri  Almanya´ya giderek bu alanda eğitime katılmış ve incelemelerde  bulunmuşlardır.Projemizin faaliyetleri kapsamında karne tatili ile birlilkte öğretmenlerimiz  Almanya´ya giderek engelli çocukların temel eğitiminde ihtiyaç duydukları eğitim yöntem ve teknikleri konusunda kursa katılmışlardır.Bu kursta temel eğitim bilgileri yanında Avrupa'da yapılan sosyal uyum programlarını da öğrenmişlerdir.Kurs bitiminde ise proje konusunda işbaşı gözlem kapsamında incelemelerde bulunmuşlardır.Eğitim sürecinde ayrıca  Almanya eğitim sistemi hakkında incelemelerde bulunarak mesleki gelişimlerini sağlamışlardır. 2020 yılında AB projeleri kapsamında hibe kullanmaya hak kazanan projemiz AB bütçesi ile desteklenmiş ve öğretmenlerimize yurtdışında eğitim imkanı sağlanmıştır.Desteklerinden dolayı Türkiye Ulusal Ajansı´na teşekkür ederiz.

04-07-2022

Yayın: 04.07.2022 - Güncelleme: 14.03.2023 11:38 - Görüntülenme: 1453