T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / PAMUKKALE - Saadet Erikoğlu İlkokulu

HAYIRSEVERİMİZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

SAADET ERİKOĞLU

(1928- 2016)

 

1928 Yılında Bakırcı Hüseyin ERGÜR ailesinin 5. evladı olarak Denizli'de doğdu. Aydın ve ileri görüşlü bir ailenin evladı olarak eğitimine Denizli'de başlayıp "Kız Meslek Okulu'ndan" mezun oldu. O yılların şartları gereği Almanya'da metalürji mühendisliği okuyan abisinin eğitimini aksatmamak için çok istemesine rağmen yüksek eğitimine devam edemedi. Gençlik yılları kardeşleri ile birlikte ailesinin yanında geçti. 1947 yılında Ahmet Nuri ERİKOĞLU ile evlendi. Denizlinin duayen sanayicisi Ahmet Nuri ERİKOĞLU ile evliliğinden biri kız üçü erkek dört evladıyla her başarılı erkeğin arkasında başarılı ve gayretli eş özellikleri ile Denizli ve Türk Sanayine büyük katkılar sağlayan bir ailenin anneliği görevini başarı ile yerine getirdi. Eşi Ahmet Nuri ERİKOĞLU ile birlikte hasretini çektikleri yüksek eğitimi çocuklarına sağlayarak, onların ülkeye yararlı, ülke ekonomisinde söz sahibi birer evlat olmasını sağladı.

 

2 Haziran 1998 yılında 3. aile şurasında örnek aile seçilen saadet ve Ahmet Nuri ERİKOĞLU ailesine Devlet Bakanı Sayın Işılay SAYGIN tarafından başarı nişanı verildi.

 

Bugün evlatları ve dokuz torunu ile çevresinde iyiliğin ve hayırseverliğin bir timsali olarak bilinen Saadet Hanım sosyal sorumluluk bilinci ile yaşadığı şehrine adını taşıyan birçok anlamlı kalıcı ve yararlı işler yapılmasını sağlayarak bunları halkın kullanımına sundu.

 

2011 yılında temeli atılan ve 17 Eylül 2012 tarihinde eğitime başlayan adını taşıyan bu ilkokul onun anlamlı ve kalıcı eserlerinden biri olarak Denizli'ye armağanıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.02.2013 - Güncelleme: 14.03.2023 11:18 - Görüntülenme: 4512
  Beğen | 3  kişi beğendi